2023-10-03 70 views
今日去咗銅鑼灣新分店喫茶ちょうぼ食晚飯 之前都係大埔分店食過☺️佢地嘅蛋包飯好出色 所以今次都叫咗蛋包飯🍤 海老蛋包飯一上枱就見到份量好多嘅蛋包飯 蛋係鮮黄色好吸引 店員會幫客人切開一半令中間啲蛋汁流出 好欣賞佢嘅蛋半熟勁滑 大蝦炸到外脆熟度岩岩好🍛厚切吉列豬扒飯 呢個吉列豬扒飯十分搞鬼 吉列豬扒炸得好香脆份量亦十足夠哂厚身又多肉汁🍢炸七味雞軟骨 呢個雞軟骨十分惹味因為落咗啲七味粉係面頭 但唔會好辣配啤酒就更加好👍🏻🍮日式布甸呢個好推薦 布甸好夠滑 蛋味亦好香濃 作為甜品就岩哂👍🏻🥤焙茶麻薯沙冰 見到麻薯沙冰覺得好特別同平時都無試過所以就點咗呢杯嚟試下 麻糬好軟 而焙茶味亦好香 📍喫茶ちょうぼ (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓8號舖

🍤 海老蛋包飯

🍛厚切吉列豬扒飯

🍢炸七味雞軟骨

🍮日式布甸
呢個好推薦 布甸好夠滑 蛋味亦好香濃 作為甜品就岩哂👍🏻

🥤焙茶麻薯沙冰

📍喫茶ちょうぼ (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓8號舖