見銅鑼灣世貿中心裝修咗好耐最近終於開返🏢,就約埋同事入去睇吓有冇啲乜嘅新餐廳。見到呢間日式咖啡店個面睇落非常之特別同吸引😋,就決定今日午餐去呢度食。呢間餐廳係大埔總店新開嘅分店,位於銅鑼灣世貿中心4樓,地點非常就腳。我面有一個好elegant 嘅打卡位👑,入邊嘅裝修極度非常日式,有一種溫暖嘅日本茶室嘅感覺☕️。今次我哋叫咗好幾樣嘢食,每一樣都唔錯👍🏻日式紅酒燉牛肉蛋包飯($145)🐄淡香嘅紅酒汁配上瞓到軟林林嘅牛肉,加上香濃嘅日本蛋包🥚,味道真係襯到絕,好食到停唔到口😋北海道五花肉角煮丼飯($112)🐷甜甜嘅日式燒汁配上肥美嘅燒五花肉,令本身好油膩嘅五花肉變得容易入口🤪,一啲都唔覺得油膩,係一種非常之日式嘅配搭🇯🇵日式炸雞翼($75)🐓香脆雞翼配上濃濃嘅蜜糖同芝麻,外脆內軟。雞翼入面亦都會唔會炸好乾,真係好食到停唔到口😝極 日式布甸船($108)🍮呢個甜品,其實除咗布甸之外,仲配搭上一個日式芝士蛋糕🍰。布甸嘅味道有啲似日本七仔平時食到嘅布甸,有厚厚嘅牛奶同蛋香味😗。而芝士蛋糕中間型夾咗一啲脆粒,減輕左芝士帶出嘅濟,好容易入口😎

今次我哋叫咗好幾樣嘢食,每一樣都唔錯👍🏻

日式紅酒燉牛肉蛋包飯

極 日式布甸船

極 日式布甸船($108)🍮

2023-01-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
日式紅酒燉牛肉蛋包飯
北海道五花肉角煮丼飯