2024-04-07
之前食過𝙐𝙣𝙙𝙞𝙘𝙞同𝙐𝙢𝙞,一間系水泥風,一間系海景旁邊,各有特色。今次去𝙐𝙣𝙣𝙞𝙚同樣系位於銅鑼灣,系𝙐𝙣𝙙𝙞𝙘𝙞姊妹店,特別嘅系呢間菜式系走韓風路線,韓系cafe到底有咩食呢👅⭐️套餐可有以下組合+$48 粟米濃湯+精選蛋糕+特色檸檬茶/美式咖啡+$63 粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品✿ 粟米濃湯一坐低冇耐已經聞到好香粟米味🤩好大機會系廚師整緊粟米濃湯比其他客人。湯品質感稠身,有大量粟米粒🌽真材實料。 ✿ 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 韓國菜亦可以混合卡邦尼意粉一齊食🍝 有魚糕、泡菜,加上流心蛋黃💛魚糕煙韌,混合公仔麵碎碎一齊食口感更豐富~✿ 乾坤海鮮炸醬意粉 好耐冇食過炸醬麵,今次吾系炸醬麵而系炸醬意粉🤭炸醬麵係韓國菜式嘅始祖之一,炸醬香氣四溢,配上珍珠年糕、蜆肉,味道有驚喜❣️✿ 金莎朱古力金莎朱古力食就食得多,飲又有冇飲過呢?表面有金莎朱古力打卡🍫牛奶中見到朱古力漸層🤎攪勻後朱古力味好濃厚!感覺似75%朱古力,吾系死甜戈種👍🏼✿ 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪朱古力粉同忌廉部分相對明顯,甜而不膩,橙皮裝飾同杏仁碎令賣相美觀不少✨
⭐️套餐可有以下組合
+$48 粟米濃湯+精選蛋糕+特色檸檬茶/美式咖啡