2021-11-17
呢間係新加坡嘅人氣餐廳主打海南雞飯,上年食過沙田分店,今次就黎銅鑼灣分店食!呢到裝修好高級,但二人套餐超抵食!┄┅┄┅┄┅┄┅┄𖣒 超值二人餐 $388$388包6樣餸飽到不得了,仲要樣樣都咁高質,超抵食!-¸.·´¯❧ 南豐海南水果沙拉番石榴同埋士多啤梨加咗話梅粉,味道酸酸甜甜,超級開胃。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-¸.·´¯❧ 松露蝦多士多士除左有蝦膠仲有墨魚膠!食落去非常鬆脆足料,仲一d都唔油🤤評分:🌕🌕🌕🌕🌗-¸.·´¯❧ 螺片燉雞湯湯頭好鮮甜,濃郁雞湯味,而且好足料。評分:🌕🌕🌕🌕🌘-¸.·´¯❧ 天天海南雞雞肉幾嫩滑,而家一啲都唔肥。上面淋左佢地特製嘅醬汁,再點埋啲薑蓉同辣醬一齊食,味道好豐富!評分:🌕🌕🌕🌗🌑-¸.·´¯❧ 天天石窩雞油飯飯粒係粒粒分明,而且一啲都唔油,加埋撈醬一齊食會不自覺地食哂啲飯🤣評分:🌕🌕🌕🌗🌑-¸.·´¯❧ 花好月圓呢個應該係杏仁豆腐花,食落唔算太甜。淡淡杏仁味而且豆腐花好滑,好味!評分:🌕🌕🌕🌕🌘-泡菜蠔烙 $108感覺上好似食緊蚵仔煎咁,蠔仔份量好多,但泡菜存在感有d低。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-兩個人建議叫2人餐就夠食,叫多樣就太飽🤣🤣
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
𖣒 超值二人餐 $388
$388包6樣餸飽到不得了,仲要樣樣都咁高質,超抵食!
¸.·´¯❧ 南豐海南水果沙拉
番石榴同埋士多啤梨加咗話梅粉,味道酸酸甜甜,超級開胃。
南豐海南水果沙拉
¸.·´¯❧ 松露蝦多士
評分:🌕🌕🌕🌕🌗
松露蝦多士
¸.·´¯❧ 螺片燉雞湯
湯頭好鮮甜,濃郁雞湯味,而且好足料。
評分:🌕🌕🌕🌕🌘
¸.·´¯❧ 花好月圓
評分:🌕🌕🌕🌕🌘
花好月圓
泡菜蠔烙 $108
感覺上好似食緊蚵仔煎咁,蠔仔份量好多,但泡菜存在感有d低。
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
泡菜蠔烙