2022-12-13 29 views
位於銅鑼灣東角道的「Lúa」越南菜餐廳🇻🇳店內裝修充滿異國風情,天花放滿特色燈籠,用餐環境好舒適香茅檸檬葉焗越南農場少女雞原隻焗雞以錫紙包住上枱,店員即席幫我地打開及拆肉。少女雞即係從未生過雞蛋的雞🐔皮光肉滑,加咗香茅一齊焗,錫紙有助將香茅及肉汁鎖住喺雞肉裏面!啖啖肉,鮮雞味濃,配上秘製海鮮汁及越南烤鹽,份外滋味炸軟殼蟹米紙卷配傳統菠蘿魚汁即叫即製,需時15-20分鐘。透薄且具彈性的米紙,包住生菜、檬粉及炸軟殼蟹,用料新鮮,口感同味道都好豐富,配傳統菠蘿魚汁更能提升鮮味熱法式布蕾烏龍奶茶聖誕期間限定🎅🏻上層係法式布蕾,好creamy;下層的烏龍奶茶甜甜的,奶香味比較突出凍熱情果菠蘿綠茶冰凍綠茶配上新鮮菠蘿及熱情果,清新微甜,好好飲哦

香茅檸檬葉焗越南農場少女雞

啖啖肉,鮮雞味濃,配上秘製海鮮汁及越南烤鹽,份外滋味

炸軟殼蟹米紙卷配傳統菠蘿魚汁

熱法式布蕾烏龍奶茶

凍熱情果菠蘿綠茶

冰凍綠茶配上新鮮菠蘿及熱情果,清新微甜,好好飲哦
$300 (Dinner)