白色情人節帶老公去食我哋最愛既東南亞菜,今次食呢間越南菜最近好多人食,由越南🇻🇳大廚🧑‍🍳主理,除咗有好多燈籠裝飾🏮🏮可以打下卡,我見到OpenRice 提早訂位仲有折,真係幾抵食。📍銅鑼灣 Lua我哋食左:🌟香茅豬肉法包🥖💰98食越南🇻🇳野一定要試一試法包🥖,法包好脆。豬肉好大嚿,我好鐘意肉鬆好香,個醬好特別係豬肝醬同啲蔬菜🥬好夾。🌟街頭滋味小食拼盤💰208拼盤有好多小食,越式炸春卷,甘蔗蝦串,甘蔗豬串,魚扎肉,柑桔汁雞翼,迷你春卷。我同陳生最鐘意食迷你春卷,炸到好脆好薄,入面啲蔬菜🥬好新鮮。呢個拼盤咁多野食先二百蚊真心抵食。🌟香茅炒虎蝦扎肉檬粉💰128檬粉酸酸辣辣好開胃,檬粉煙韌,扎肉好爽口彈牙。🌟金枕頭榴槤芭菲配荔枝雪糕💰98甜品超出色,好好多層次,頂層係荔枝雪糕,玉米片🌽加蝴蝶酥同玫瑰花瓣。第二層係好濃嘅椰汁加啫喱,感覺好似珍多冰咁。第三層係主角金枕頭,超級正,我同陳生都鐘意食榴槤🤩🤩🤩最後一層係椰子凍及寒天晶球。無論係味道顏色同打卡,呢個甜品都有一百💯總結:呢間餐廳可以偶爾食下,好岩同閨密打卡慶祝生日📍銅鑼灣 Lua銅鑼灣東角道26號怡安大廈1樓 13-15號舖及地下13-1

📍銅鑼灣 Lua

我哋食左:

🌟香茅豬肉法包🥖💰98

🌟街頭滋味小食拼盤💰208

🌟香茅炒虎蝦扎肉檬粉💰128
檬粉酸酸辣辣好開胃,檬粉煙韌,扎肉好爽口彈牙。

🌟金枕頭榴槤芭菲配荔枝雪糕💰98
無論係味道顏色同打卡,呢個甜品都有一百💯

總結:呢間餐廳可以偶爾食下,好岩同閨密打卡慶祝生日

📍銅鑼灣 Lua
銅鑼灣東角道26號怡安大廈1樓 13-15號舖及地下13-16號舖

2人總數💰585人均💰292.5

10分滿分