2018-01-24 83 views
塔塔子最唔鐘意星期二,諗起仲有排先放假就好唔開心同事就話收工去銅鑼灣chill下咁話!黎到呢棟好新好靚嘅大廈,仲以為去緊酒店上到黎見到熟口熟面嘅清仔好靚嘅裝修~侍應帶位時帶我地到另一個世外桃園,原來有outdoor位!好chill呀!非常開揚,播住音樂氣氛一流!坐低飲返杯先~呢杯係熱嘅mocktail, 有龍眼,杞子,紅棗等等,好清甜,秋冬飲好滋潤呀岩哂養生貪靚嘅塔塔子!本地薑當然要飲本地啤!同事話夠哂鹹檸味,好特別嘅啤酒先黎頭盤,雞翼炸得香噴噴又脆口,夠哂Juicy呀!塔塔子最欣賞佢將雞翼切開變單骨,保持elegant形象~點一點充滿東南亞風味嘅辣醬更加惹味!塔塔子係carbonara控,呢度冇令我失望!意粉有咬口,又掛到汁!忌廉汁濃度剛剛好,超級creamy又有芝士嘅咸香!水煮蛋非常出色,蛋黃輕輕一切就有強勁嘅流心效果呢度嘅菜式好多都好fusion! 於是試下呢個臘腸意大利飯啦!加上冬菇,芝士,估唔到咁match太好味啦~唔夠喉呢!如果多d就更好呢度環境一流,男朋友仔冇份希望佢唔會呷醋啦下次要同bb黎呀!
塔塔子最唔鐘意星期二,諗起仲有排先放假就好唔開心
同事就話收工去銅鑼灣chill下咁話!

黎到呢棟好新好靚嘅大廈,仲以為去緊酒店
上到黎見到熟口熟面嘅清仔

非常開揚,播住音樂氣氛一流!

Mind  Moisten

岩哂養生貪靚嘅塔塔子!

Young  Master  本地手工啤

本地薑當然要飲本地啤!同事話夠哂鹹檸味,好特別嘅啤酒

炸蒜香雞翼配東南亞辣汁

點一點充滿東南亞風味嘅辣醬更加惹味!

Carbonara

臘腸黑松露意大利飯

太好味啦~唔夠喉呢!如果多d就更好

呢度環境一流,男朋友仔冇份希望佢唔會呷醋啦
下次要同bb黎呀!

Mind  Moisten
Young  Master  本地手工啤