2021-09-11
-✨ Top Blade Steak Lab📍 銅鑼灣希慎道2-4號地舖———Herbly flat iron steak 香草平鐵牛扒 $150Truffle Fries 黑松露薯條 (All you can eat!)Dirty lemonade $45Whisky Dirty Lemonade $75(發生咗一件小插曲,大家記住睇到最尾!)呢間舖頭真係人氣店,都幾多人係出面排隊,我地book左8點半,但係去walkin攞飛好似仲快少少😂黑松露薯條係即炸,有淡淡黑松露嘅香味,幾香脆,自己落黑椒落去會更加好食!隔離亦都有茄汁點,不過我就鍾意黑椒多啲❤️自己同朋友都分別添左一至兩兜薯條食😂我叫左五成熟,塊牛扒只係好簡單用咗鹽,黑胡椒,同埋香草調味,塊牛扒幾嫩🥰幾有牛肉味同有肉汁,唔會難咬。隔離仲會有一舊焗蒜,一啲都唔辣好好食,配埋牛扒幾好!不過會有啲筋比較難切,同埋份量比較少,建議可以加$50增量,或者食多啲薯條😂Dirty lemonade覺得同平時嘅lemonade唔同,俾平時飲嗰啲lemonade酸啲,檸檬味重啲,仲有rosemary syrup,幾有層次感。喺呢度發生咗一件小插曲
✨ Top Blade Steak Lab
📍 銅鑼灣希慎道2-4號地舖
———
Dirty lemonade $45
Whisky Dirty Lemonade $75
喺呢度發生咗一件小插曲,話說同行嘅朋友手殘唔小心倒瀉咗我杯野,店員非常之快速咁攞咗勁多紙巾幫我哋抹乾淨張枱。雖然我都淨係飲剩三分之一杯,同埋倒瀉根本唔係佢哋嘅責任,佢哋提出重新整過一杯俾我😛呢件事真係加晒分!