2021-05-20 1583 views
知道鵝頸橋街市有三間海鮮飯店,每次過嚟食一定食明記小炒出名好食,價錢公道唔貴,大排檔的門面門口有新鮮海鮮選擇,內部裝修簡單,座位都不是太舒適,有電視,有冷氣,有大排檔的感覺,有香港特色,通常都食飯時間都會排隊,建議早點等位豉椒炒鵝腸-平時少食鵝腸,今次朋友點了這個菜式,鵝腸好入味有鑊氣有驚喜👍🏻😋豉椒炒蟶子通常出面的聖子都是細細隻,今次是中size,冇想過每一隻都肥美新鮮,同我蠢一樣都是豉椒炒,一樣出色好食👍🏻😋泰式冰鎮雞腳-開胃餐前食,酸辣帶少少辣辣地,雞腳入味,好拗口不會太林蠔仔粥-入味蠔仔粥每粒蠔仔肉都適中肥美👍🏻啫啫芥蘭煲-鑊氣夠芥蘭剛剛好不太林不太硬,入味

蠔仔粥-入味蠔仔粥每粒蠔仔肉都適中肥美👍🏻
啫啫芥蘭煲-鑊氣夠芥蘭剛剛好不太林不太硬,入味