2024-09-02 140 views
朋友介紹我去呢間漁火海鮮刺身火鍋,朋友之前推介既餐廳完全無伏,今次非常期待🥰對我而言,火鍋店最重要係食物同乾淨程度,漁火環境好乾淨,高身梳化帶來足夠既私隱度。打邊爐之前試下小菜先!鬼馬油條非常香脆,入面加左墨魚肉,點甜辣醬一流,非常惹味。餐廳一共有十四款湯底,我地叫左菜乾白肺燉豬骨湯,湯底好足料入味。我地每人差唔多飲左三大碗然後先叫職員加湯開始打邊爐🥰竹蔗茅根係我打邊爐必備飲品,漁火既竹蔗茅根係自家製,味道十分清甜,冰涼又解膩。雲吞王勁大粒,職員建議淥五至六分鐘。材料份量十足,入面有豬肉加蝦肉,蝦肉爽口彈牙,豬肉亦好新鮮。海鮮都好出色,尤其係蟶子皇,蟶子皇果然好大隻,肉質肥美厚肉,口感非常爽口。即脆鬆脆響鈴一秒即刻食得,外層吸收曬湯底精華,而入面仍然香脆熱辣辣,絕對係我香港食過最出色既響鈴👍🏻漁火特選牛盛薈有五款牛部位包括牛柳粒、牛邊位、牛頸脊、牛舌心同Prime 😍五個部位帶嚟五種不同口感,牛柳粒要淥耐少少,起碼十分鐘,肉味非常香濃。Prime油花均勻,肉汁豐富。其他部位各有特色,好抵食。整體而言,漁火無論海鮮、肉類甚至飲品都有水準,食材新鮮,絕對係一分錢一分貨,下次要帶多啲朋友試更

鬼馬油條

竹蔗茅根

雲吞王

即脆鬆脆響鈴

漁火特選牛盛薈

整體而言,漁火無論海鮮、肉類甚至飲品都有水準,食材新鮮,絕對係一分錢一分貨,下次要帶多啲朋友試更多菜式🤩
2024-08-03
$550 (Dinner)
鬼馬油條
竹蔗茅根