2019-06-24
期間限定兩款釜飯都好好食💓沖繩黑豚釜 $188木之芽穴子釜 $198米飯用高湯煮成,吸收了湯的精華, 飯香滿滿~最底會變成香脆嘅飯焦,口感煙韌,但我就比較鍾意中間鬆軟嘅飯🤫黑豚肉半肥瘦,好似五花肉咁!肉味濃厚!撈埋溫泉蛋根本無得輸🤤呢款嘅飯會比較濕潤,因為撈左蛋汁!另一款就係海鰻,雖然無鰻魚肥美,但呢款魚肉超鮮甜!佢嘅皮係嫩滑,可以入口即溶!好滿足😭❤️每款飯都會有一個前菜拼盤,我覺得茶碗蒸好出色!超濃郁嘅蛋香加上蟹肉嘅鮮味,口感嫩滑,咸香得宜😋另外要左款小食👉🏻海膽天婦羅 $158紫菜包住滿滿嘅海膽,沾上蛋漿再炸!平時我好少食炸物,怕熱氣,但見到滿到溢出嘅海膽...真係忍唔到手😻食落外層酥脆口感,但唔會有油膩感!新鮮炸果然唔同啲!入面嘅海膽夠鮮甜,好正啊,記得要趁熱食!其實一年前嚟食過,嗰時感覺比較一般,依家不論係飯同配料都做得比之前出色好多!午餐價錢有做優惠,食得過👍🏻💕keep住呢個水準,好食過我上次喺大阪奈良嗰邊食嘅版本😋
期間限定兩款釜飯都好好食💓
沖繩黑豚釜 $188
木之芽穴子釜 $198
另外要左款小食👉🏻海膽天婦羅 $158
紫菜包住滿滿嘅海膽,沾上蛋漿再炸!