2022-03-20
聽講nagi以前係大坑好出名既拉麵店 見到佢搬咗黎銅鑼灣就黎試下~呢一年黎都食咗4、5次喇 耐唔耐佢地會轉下新既限定口味 次次黎都有啲驚喜咁(⁎˃ᴗ˂⁎)✿ 限定凪牛小排伴麵 $128呢款伴麵唔係用平時嘅拉麵 而係用咗特製既粗身麥麵 口感特別煙韌 有微微既辛辣味 牛肉選用左美國既牛小排🥩 師傅將牛小排燒得好香口 肉質好嫩滑 將日本雞蛋沾滿麥麵一齊食 蛋香非常濃郁🥚 配搭埋新鮮蘆筍、紫洋蔥同埋青蔥一齊食口感就更加豐富🧅值得再黎食呀‼️✿ 白骨 $91超濃厚既湯底係用西班牙豬骨熬煮咗十個鐘🍜推介一定要加秘製既炎之醬 好似我譚仔食開十少既可以揀“1辣”試下先 微微既辣味令到湯底更加香濃(๑´ω`๑)濃厚度我就揀咗”普通” 見到好多人都推介揀”濃厚”或者”超濃厚” 重口味既朋友可以參考下 我自己就覺得”超濃厚”既湯底對於我黎講有啲太油( •̥́ ˍ •̀ू )麵條偏幼身 但係掛汁能力依然好好 特別鍾意配菜有好多木耳絲同椰菜絲 口感好爽脆‼️呢碗白骨我已經食過起碼三次仲係覺得好好味( ˃᷄˶˶̫˶˂᷅ )📍拉麵凪銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖評分ʕ •̀ o •́ ʔ 👅味道:♥♥♥♥/5💸性價比:♥♥♥/5🤟🏻
✿ 限定凪牛小排伴麵 $128
✿ 白骨 $91