2022-08-02
銅鑼灣有好多Cafe☕️,但係通常都係份量偏小、價錢偏貴。見今日天氣唔錯🌞,就諗住去遠啲試呢間餐廳。呢間餐廳位置比較遠,喺天樂里附近,由Times行過去都要差唔多5分鐘⏱。入去見到裝修都比較特別,比較近中式嘅風格🧧,但係食嘅嘢就比較西式🫖。餐廳嘅食物全部都係以武俠小說入面武功命名,非常之特別😝我哋叫咗幾個意粉,全部都十分好味😋🌸桃花島($89)- 濃濃嘅芝士味加上酸忌廉,越食越開胃。煙三文魚亦都唔會太鹹,三文魚味都好充足。🌱草上飛($82)- 芝士配上青醬,加埋大大粒嘅大啡菇,飽滿度十足值得一提嘅係餐廳所用嘅意大利粉似係自己整嘅👩🏻🍳,口感十足,唔似得有啲餐廳用家樂牌意粉,煮到好似大家樂咁。總結來講,雖然地點遠咗啲,但行果5分鐘係非常之值得🤪。而就係因為地點遠,所以價錢又唔會好貴💵,lunch hour都唔使等位。性價比真係非常之高,十分推薦👍🏻
我哋叫咗幾個意粉,全部都十分好味😋