5 day(s) ago
今日嚟到銅鑼灣想食日本嘢,嚟咗呢一間日式吞拿魚專門店。佢哋嘅餐牌唔多選擇,但係全部都有藍鰭吞拿魚,而且佢哋嘅吞拿魚蓉唔係平時出邊買嘅一包包,全部都係師傅自己手切。除咗丼飯之外,仲有佢哋自己設計嘅燒賣,充滿特色。而落單過程都非常方便,嘟一嘟枱面上面嘅QR code揀完食物,順便就可以喺手機度俾埋錢。每一個set都配有蟹膏茶碗蒸、沙律、麵豉湯,食完真係捧住個肚,超飽啊。夢之丼 呢個丼飯係有滿滿嘅唔同部份吞拿魚,包括大拖、中拖、赤身同吞拿魚蓉燒賣,滿足晒想食唔同部份嘅朋友。因為係吞拿魚專門店,所以佢嘅吞拿魚超級新鮮,每一啖食落都有好香香嘅油香味。每一個部份都有佢哋唔同嘅特色,有啲部份味道就較濃郁,有啲就較為清淡,但係都食到好香嘅吞拿魚味。帶子肉餅飯 聽個名好似食緊茶餐廳嘅肉餅飯咁,但係其實係吞拿魚蓉加帶子。因為吞拿魚蓉係師傅壽司,所以雖然係吞拿魚肉,但係都好有咬口,而且入口味道非常有鮮味呢!爆漿三文魚子籽燒賣 講到明爆漿,佢嘅三文魚籽份量真係好多,而且每粒咬落去都好爽口,加埋吞拿魚蓉細膩嘅口感,同埋面頭用大豆豆子造成嘅皮,感覺好有趣,而且口感好有層次。北海道帶子燒賣 而帶子方面,因為都係非常
夢之丼
帶子肉餅飯
爆漿三文魚子籽燒賣
北海道帶子燒賣
而帶子方面,因為都係非常新鮮,所以好有鮮味,配合埋吞拿魚蓉嘅味道,非常之夾。而飯質都煮得非常之好,好有口感。