2024-12-17 252 views
今日慶祝朋友升職,喺銅鑼灣附近食飯,冇事嘅時間佢就話想食燒肉,跟住我哋就揀咗呢一間網上評分都幾好嘅餐廳,餐廳絕對唔難搵,不過一定要預約因為唔少時間真係好多人如果大家上嚟嘅話真係要打俾餐廳預約🎌🎌朋友升職梗係揀一個貴嘅套餐,揀咗一個日本A5飛驒牛set @$380, 午餐嚟講性價比真係非常高,我覺得真係有好多種唔同嘅款式食物!包括由佢本身嘅和牛牛肩肉同里脊肉!雪花非常平均而且食落去嘅時候絕對唔會太肥,味道亦都非常濃郁,呢一個真係非常值得叫,味道10分好,我覺得CP值真係非常高,冇諗過呢一間餐廳會提高到呢一個咁高質素嘅牛肉,真係令我哋非常有驚喜. 而且適逢餐廳而家18周年,原來而家每日都可以有八折,真係非常抵玩!🎌套餐除咗小食之外,仲有跟天婦羅,有一隻天婦羅蝦,南瓜茄子,整體上唔會太油膩,而且佢嘅粉亦都唔會太厚,所以我覺得非常好食喺餐廳時家聚嘅天婦羅!覺得非常出色!🎌飛驒牛他他,餐廳用上特別嘅配料,令到佢嘅牛肉味道更加突出同埋酸酸地我覺得作為前菜來講非常開胃,味道非常好食,呢隻充滿日本和牛嘅香味!呢個價錢嚟講就可以食到和牛他他真係非常之抵食!🎌最後食咗栗子雪糕,充滿栗子香味,而且份量都唔會

🎌最後食咗栗子雪糕,充滿栗子香味,而且份量都唔會算太少,整體嚟講都非常好食!

餐廳嘅肉類質素非常高鍾意食和牛嘅朋友真係不能夠錯過我哋今次嚟咗食下晝!有機會會再返嚟食晚市!