2019-06-22
位置謝斐道ge 駱克大廈其實就係位於銅鑼灣廣場一期後面, 一蘭個條街, 行去近消防房位置, 都幾易搵, 丁丁落車就最方便環境木色裝潢, 周圍有日本居酒屋ge裝飾, 擺設, 好有日本水產feel磯燒海鮮~我來了講到依道又有d餓, 雖然就味飽過, 好~開動!烏賊磯燒店員放會幫我地放上爐燒, 再將醬汁塗抹在燒好ge烏賊上, 烤到超級香, 仲會幫我地剪開一舊舊食落0雪味, 彈牙刺身3盛帶子大滿足, 超級鮮甜其他魚甜都好厚切, 凍冰冰十分新鮮紫蘇葉一齊食埋都得, 好開胃焱丸號壽司, 三文魚中卷壽司就好似軍艦, 有爆哂料既海膽、蟹柳、蛋絲、三文魚子、味付三文魚下面係壽司卷, 好滿足海膽同三文魚子大愛, 鮮味十足份量幾個人share都得啊蟹子蟹肉薯仔沙律日本既薯仔沙律調味真係好好薯仔亦都唔會粉, 沙律醬酸甜依個亦係超足料蟹肉分開放好細心敏感都可以new開食什錦天婦羅炸皮好脆唔油膩, 外脆內亦鎖到蔬菜/魚/蝦的水份天婦羅汁熱辣辣, 點完令天婦羅更香脆可口露荀煙肉牛油燒露荀青甜,爽脆配上煙肉同牛油唔算太heavy記得襯熱食蟹味噌甲羅黑松露甲羅燒兩組甲羅燒都十分鮮味, 配上um春蛋同調味, 正啊牡蠣吉列吉
謝斐道ge 駱克大廈其實就係位於銅鑼灣廣場一期後面,
一蘭個條街, 行去近消防房位置, 都幾易搵,
丁丁落車就最方便
磯燒海鮮~我來了
講到依道又有d餓, 雖然就味飽過, 好~開動!
烏賊磯燒
食落0雪味, 彈牙
刺身3盛
帶子大滿足, 超級鮮甜
其他魚甜都好厚切, 凍冰冰十分新鮮
紫蘇葉一齊食埋都得, 好開胃
焱丸號壽司, 三文魚中卷
下面係壽司卷, 好滿足
海膽同三文魚子大愛, 鮮味十足
份量幾個人share都得啊
蟹子蟹肉薯仔沙律
日本既薯仔沙律調味真係好好
薯仔亦都唔會粉, 沙律醬酸甜
依個亦係超足料
蟹肉分開放好細心
敏感都可以new開食
什錦天婦羅
炸皮好脆唔油膩, 外脆內亦鎖到蔬菜/魚/蝦的水份
天婦羅汁熱辣辣, 點完令天婦羅更香脆可口
露荀煙肉牛油燒
露荀青甜,爽脆
配上煙肉同牛油唔算太heavy
記得襯熱食
蟹味噌甲羅
黑松露甲羅燒
兩組甲羅燒都十分鮮味, 配上um春蛋同調味, 正啊
牡蠣吉列
吉列炸蠔炸粉比天婦羅厚實
每一隻都炸到金黃香脆, 蠔味超濃
沙律菜解膩, 仲有我最愛既日本沙律醬
怕漏仲有炸物酸醬
巨蜂提子乳酸
乳酸好消濟啊 提子味亦都好濃
白桃提子
白桃微甜, soda有氣, 仲有微微桃果肉Tim
平日夜晚黎唔算多人, 但原來入面仲有除鞋位一嘗做日本人😹架, 多人既建議book位啊