2023-02-26 39 views
銅鑼灣百樂中心食肆林立,由韓式、串燒、西餐、打邊爐樣樣齊,今晚凍凍地又係時候同屋企人打邊爐啦🍲🌟日式和風番茄沙律 ($48)番茄沙律做前菜,酸酸甜甜,拌入沙律醋同蒜蓉等配料,夠哂開胃🥰🌟胡椒豬肚花膠雞鍋 ($288)湯底我就揀左個胡椒豬肚花膠雞鍋,暖胃又滋補,雞件已經煮熟左,放係湯底熬一陣就食得,花膠都好高質,啱哂我補充骨膠原啦,飲埋碗頭啖湯就可以開始打邊爐🍲🤟🏻🌟胡爐牛拼盤 ($398)▫️牛舌芯▫️安格斯手切肥牛▫️極上手切牛頸脊▫️牛胸爽▫️霜降牛粒呢款牛肉拼盤有齊哂多款靚牛部位,牛舌芯好彈牙,手切肥牛同牛頸脊入口即溶,牛味又夠濃郁,最特別係牛胸爽,第一次食,脆卜卜口感特別👍🏻👍🏻👍🏻🌟丸類拼盤 ($128)胡爐有好多特色丸類,我最鐘意係手打墨魚丸同芝心蝦丸,好彈牙又好食💯🌟餃類拼盤 ($128)手工餃方面我最欣賞佢地既韮菜餃同手工雲吞,兩款都皮薄餡靚,手工雲吞入面仲有原隻鮮蝦添,超好食😋🌟蔬菜拼盤 ($63)最後食埋個蔬菜拼盤,有生菜、娃娃菜同菜心,吸收哂湯底既精華,大滿足😍

🌟日式和風番茄沙律 ($48)

🌟胡椒豬肚花膠雞鍋 ($288)

🌟胡爐牛拼盤 ($398)
▫️牛舌芯
▫️安格斯手切肥牛
▫️極上手切牛頸脊
▫️牛胸爽
▫️霜降牛粒

🌟丸類拼盤 ($128)

🌟餃類拼盤 ($128)

🌟蔬菜拼盤 ($63)