2022-07-05
今日嚟銅鑼灣廣場食放題,入座安排好順暢,座位全部都係卡位,好舒適又方便擺袋,張枱夠晒大放幾多嘢食都冇問題~呢度用QR code落單,上菜速度都好快,我都未點完餐已經有野食,就算未有嘢食都可以出去自助區拎住先😁- 自助區有幾款熱食,凍海鮮🦐,水果🍉,沙律🥗,甜品🍮,雪糕🍨,飲品🧃… 連飲品都有暖櫃飲品同多款熱飲- 養生嘅朋友仲可以試吓桂圓紅棗杞子雪耳糖水,好滋補- 唔止凍梅酒同清酒,呢度連熱清酒都有🍶- 不過我有樣嘢就比較介意,沙律同水果最好應該要蓋住~自助區推介:豉油王雞翼;3.6牛乳奶凍- 雞翼大大隻,亦都醃得好入味- 咁多款甜品之中最推介3.6牛乳奶凍,夠晒滑好creamy,好香牛奶味😋刺身:整體新鮮,款式多,冇漏單但order數量有出入~- 三文魚厚身鮮味,有魚油香- 北寄貝同赤背刺身爽脆鮮甜- 大赤蝦好大隻,鮮甜肥美- 象拔蚌晶瑩剔透,爽口鮮味- 帶子厚身鮮甜- 吞拿魚肉質比較鬆散,雪味比較重壽司推介:芒果魚籽花之戀🌹- 有好多款式,除咗普通壽司,一定要食創作壽司同炙燒壽司,一啖一件,唔會塞飽個胃,可以試多啲款式。🥭芒果魚籽花之戀,本身三文魚同三文魚籽就好夾,配埋芒果好fres
- 養生嘅朋友仲可以試吓桂圓紅棗杞子雪耳糖水,好滋補
- 唔止凍梅酒同清酒,呢度連熱清酒都有🍶
- 不過我有樣嘢就比較介意,沙律同水果最好應該要蓋住~
自助區推介:豉油王雞翼;3.6牛乳奶凍
- 雞翼大大隻,亦都醃得好入味
刺身:整體新鮮,款式多,冇漏單但order數量有出入~
- 三文魚厚身鮮味,有魚油香
- 北寄貝同赤背刺身爽脆鮮甜
- 大赤蝦好大隻,鮮甜肥美
- 象拔蚌晶瑩剔透,爽口鮮味
- 帶子厚身鮮甜
- 吞拿魚肉質比較鬆散,雪味比較重
壽司推介:芒果魚籽花之戀🌹
- 有好多款式,除咗普通壽司,一定要食創作壽司同炙燒壽司,一啖一件,唔會塞飽個胃,可以試多啲款式。🥭芒果魚籽花之戀,本身三文魚同三文魚籽就好夾,配埋芒果好fresh。
海膽&🦀松葉蟹膏手卷
- 海膽鮮甜Creamy
- 松葉蟹肉鮮甜鮮味,蟹膏香濃
- 不過紫菜淋左有d可惜
- 另外手卷架下面應該放個碟,手卷碰到枱面唔係太好
燒物都出色
- 蒲燒鰻魚厚身冇咩骨,配埋蒲燒汁好惹味
- 🥒牛油翠玉瓜燒到好香好爽脆
- 🍍燒溫室甜菠蘿酸酸甜甜好開胃,外面燒到好香,好juicy🤩,食得飽拎嚟消滯最好
- 鹽燒鯖魚外皮香脆,肉質結實,配埋檸檬汁最夾
熱食推介:香草牛油煮鮮大蜆& 上湯燴大蝦球
- 蜆肉好鮮味,都幾大隻,經過香草同牛油煮好香濃。
- 極尚花膠盛宴:花膠都幾大塊幾爽口煙韌
- 🍤上湯燴大蝦球:蝦球好大隻,爽口彈牙
- 🦀泰式咖哩軟殼蟹:原隻炸軟殼蟹都炸得幾香脆,多士都好香脆,不過咖喱比較甜,唔夠辣唔太似泰式咖喱
整體來講,放題食物質素不錯,款式種類多,上菜同執枱速度都好快,order幾齊單,人均消費唔使$300,都幾抵食。