2022-06-18
牛大人🐮|銅鑼灣 台式任食火鍋 出色番茄酸辣鍋|🙉難得呢排有幾日假,所以都約啲朋友周圍去食嘢。今次就約咗個好耐冇見嘅朋友去牛大人食打邊爐。我哋就叫咗個極上和牛套餐,揀咗個蕃茄酸辣鍋😛牛大人質素其實都幾穩定,之前食過幾次,質素都唔錯。佢哋就出咗名多唔同嘅火鍋配料同埋亦都可以用電話落單,會有更多嘅火鍋配料選擇。例如有唔同嘅丸類,蔬菜,麵食,仲有海鮮花膠,同埋有各款飲品可以選擇。最尾仲可以有一款甜品食😚😚今次我哋就揀咗極上和牛套餐,附送左兩粒和牛肉丸,真係超級爆汁,牛味好濃郁。牛肉方面,質素都幾唔錯。我哋兩個人最鍾意就係主打嘅和牛,同埋封門柳。和牛黎講,唔會有異味,肉質都好嫩滑💕而唔知點解最尾上嘅一盤和牛就係最靚仔嘅,真係好好味。而封門柳方面,唔好見佢好似切到好衰,好似冇和牛咁多雪花,但係其實佢食落牛味都好濃郁,同埋好Juicy,推介大家試吓😛丸類方面,我就好推介芋頭肉丸,除咗肉汁好Juice之外,佢啲芋頭都好綿滑,同埋好香芋頭味,我都encore左幾次🥺另外一樣我好鍾意嘅就係佢嘅湯底啦,佢係蕃茄酸辣湯,辣度方面唔會話好高,所以就算食唔到辣嘅人都可以享受到酸辣嘅風味。湯底好濃郁,無論係配蔬菜
|銅鑼灣 台式任食火鍋 出色番茄酸辣鍋|
🥺另外一樣我好鍾意嘅就係佢嘅湯底啦,佢係蕃茄酸辣湯,辣度方面唔會話好高,所以就算食唔到辣嘅人都可以享受到酸辣嘅風味。湯底好濃郁,無論係配蔬菜定肉類都非常之夾
最後仲可以食埋杯甜品,真係完美,食到好飽
我地仲各自叫咗一杯冰荷青桔梳打,好解渴!