2024-04-18
放假最開心就係瞓到自然醒,再揾間cafe relax吓😌今日嚟到銅鑼灣樓上韓式cafe🇰🇷🍝 主食加$63 就可以轉套餐,包餐湯、精選蛋糕、自選特式飲品☕️🔸金莎朱古力🤎 飲落朱古力味香濃幼滑,金莎或朱古力迷必試🍫🔸魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉🍝 $138好有趣嘅配搭🤩 味道係柔和版嘅辛辣麵換成意粉,面頭有脆脆媽咪麵碎,撈埋溫泉蛋辣得嚟又好溫和🤭 除咗有大大串魚糕,意粉裡面都有好多魚糕、蘑菇仲有泡菜,份量十足!🤩🔸醬燒頂級牛肉拌意大利飯🇮🇹 $138看似普通嘅牛肉拌飯,原來拌意大利飯又幾特別😋 香甜嘅洋蔥炒牛肉好香,配料有牛蒡、沙律菜、紫菜碎,底層係忌廉汁意大利飯,仲拉到絲😍 下次再嚟都想encore呢個拌飯😍 🔸粟米濃湯🌽粟米湯濃厚仲有唔少粟米粒。🔸韓風corn ribs🌽 $58炸粟米扒配辣粉、韓式脆脆同紫菜碎,好惹味🤩🔸Unnie炸雞翼 (蜂蜜蒜蓉)🍯 $58炸雞翼金黃香脆,沾滿蒜蓉同蜜糖,入面仲好juicy。好似食緊韓國蜂蜜味薯片嘅感覺🍯😆🔸士多啤梨mousse cake 🍓跟餐嘅蛋糕本來無太大期望,食完一啖改觀了😲 士多啤梨味嘅mousse好滑,中間層甜甜酸酸嘅乳酪mousse好好味
飲落朱古力味香濃幼滑,金莎或朱古力迷必試🍫
粟米湯濃厚仲有唔少粟米粒。
炸粟米扒配辣粉、韓式脆脆同紫菜碎,好惹味🤩
跟餐嘅蛋糕本來無太大期望,食完一啖改觀了😲 士多啤梨味嘅mousse好滑,中間層甜甜酸酸嘅乳酪mousse好好味,蛋糕好有驚喜,都係下次encore之選😍👍🏻 餐廳設計走簡單舒服嘅水泥風格,食物又好食,會再嚟嘅小店😊 🐾貓奴足跡🐾
🌐Unnie (銅鑼灣)
📍銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖