2021-05-29
餐廳:卡邦尼餐廳 (深水埗)地址:深水埗長沙灣道145號大安樓地下呢排成日喺深水埗果邊上堂,自然喺呢頭食多咗嘢,今次去咗間平民價街坊港式西餐廳🍴,睇餐牌除咗多選擇之外,大部分仲全日供應,而且價錢都喺四十幾到六十幾蚊,仲包埋餐湯同熱飲☕️,都真喺幾抵食👍餐廳唔算太,佈置簡約,掛咗啲牆嘅裝飾🖼,唔會有花多眼亂嘅感覺👀香煎西冷牛扒 $62飲飲吓餐湯牛扒就送到😋,牛扒接近全熟,無論切落定食落都好腍,牛肉香味唔算太出,但勝在無血水或者有好多筋同埋肥膏,塊扒亦都好大塊😂,有半隻碟嘅size,六十幾蚊嚟講真係好值!仲可以揀配飯、意粉或者薯菜🥔卡邦尼意粉 $50材料雖然簡單,用咗芝士粉、蘑菇同煙肉🥓,但就非常足料,意粉份量仲夠兩個人share添,意粉食落有陣陣蛋香同芝士濃香,喺食到落底有少少油膩🤏,不過整體嚟講算喺唔錯食完嘢嘆返杯港式奶茶就至正,睇嚟我搵到深水埗嘅聚腳食飯地點lu😎
地址:深水埗長沙灣道145號大安樓地下
呢排成日喺深水埗果邊上堂,自然喺呢頭食多咗嘢, 今次去咗間平民價街坊港式西餐廳🍴,睇餐牌除咗多選擇之外,大部分仲全日供應,而且價錢都喺四十幾到六十幾蚊, 仲包埋餐湯同熱飲☕️,都真喺幾抵食👍
香煎西冷牛扒 $62
飲飲吓餐湯牛扒就送到😋,牛扒接近全熟, 無論切落定食落都好腍,牛肉香味唔算太出,但勝在無血水或者有好多筋同埋肥膏, 塊扒亦都好大塊😂,有半隻碟嘅size,六十幾蚊嚟講真係好值!仲可以揀配飯、意粉或者薯菜🥔
卡邦尼意粉 $50
材料雖然簡單,用咗芝士粉、蘑菇同煙肉🥓,但就非常足料,意粉份量仲夠兩個人share添, 意粉食落有陣陣蛋香同芝士濃香,喺食到落底有少少油膩🤏,不過整體嚟講算喺唔錯