2022-09-26
原來Hungry Monkey 晌荃灣開咗新店鍾意哩度的鐵板海鮮料理🦐🦪燒得夠香口而且新店空間感大d 、舒服d岩哂同朋友嚟食嘢傾偈!🔸頭盤沙律($28)去皮凍番茄好清爽,蒜味柚子醋好開胃,好食。🔸螢光魷魚($58)我至愛!有咸鮮味、又唔會過咸,口感爽彈。🔸辣酒東風螺($88)辣度適中,好入味、食到酒香,螺肉大粒彈牙,份量十足!🔸白鱔($178)外皮超脆,入面肉質綿密,雙重口感好正!香口惹味,好食。🔸唐揚南國鳳尾($78)原來係雞pat pat,每一粒都好肥美多肉,炸到外脆內軟。如果唔怕食雞pat pat嘅朋友,值得一試!🔸北海道魷魚柳($78)魷魚柳大條彈牙,充滿蒜、酒、胡椒、洋蔥嘅香味,好香好惹味!紫洋蔥都好甜,好食。🔸目本原隻活帆立貝($138)燒至微微焦香,又有牛油味,新鮮帆立貝自帶甜,簡單調味已經好好食。🔸鐵板帆立貝($98)外層煎脆,配埋炸蒜,好香口!🔸厚燒牛舌($128)大大粒、超厚身,好彈牙,口感十足!🔸松葉蟹肉海膽炒飯($188)加咗松葉蟹肉、海膽,鮮味十足,炒飯粒粒分明,好清爽。🔸菠蘿雪葩($78)🔸蘋果雪葩($58)用咗新鮮水果嚟做,果味天然又突出,份量又多,好正!
鍾意哩度的鐵板海鮮料理🦐🦪
燒得夠香口
而且新店空間感大d 、舒服d
岩哂同朋友嚟食嘢傾偈!
🔸頭盤沙律($28)
去皮凍番茄好清爽,蒜味柚子醋好開胃,好食。
🔸螢光魷魚($58)
我至愛!有咸鮮味、又唔會過咸,口感爽彈。
🔸辣酒東風螺($88)
辣度適中,好入味、食到酒香,螺肉大粒彈牙,份量十足!
🔸白鱔($178)
外皮超脆,入面肉質綿密,雙重口感好正!香口惹味,好食。
🔸唐揚南國鳳尾($78)
🔸北海道魷魚柳($78)
🔸目本原隻活帆立貝($138)
🔸鐵板帆立貝($98)
外層煎脆,配埋炸蒜,好香口!
🔸厚燒牛舌($128)
大大粒、超厚身,好彈牙,口感十足!
🔸松葉蟹肉海膽炒飯($188)
加咗松葉蟹肉、海膽,鮮味十足,炒飯粒粒分明,好清爽。
🔸菠蘿雪葩($78)
🔸蘋果雪葩($58)
用咗新鮮水果嚟做,果味天然又突出,份量又多,好正!
🔸心UP($68)
雜莓味mocktail ,酸酸甜甜,唔會似藥水味。心心外型超吸睛。
🔸17碎半($78)
蘋果、柚子、薑啤、荔枝、檸檬汁,係清新嘅組合,酸甜清爽。