2020-06-16
朋友話這間日本餐廳的廚師發辦之前食過好味,今次就試鐵板燒午餐,店子門面已經好闊落,入面地方也夠大夠闊,空間感好足夠,鐵板燒位置有兩張大枱,圍住廚師坐。我們6人叫了三個二人前。Salad,好fresh好爽脆,好好味,材料特別,有黎麥,車厘茄,沙律菜,同有d綠色好似青瓜既,但唔係青瓜,蓮花莖,好爽又清甜。加埋麻醬一齊食,好正。Steamed Egg,茶碗蒸蛋,好滑的蛋,有d菇,好香。Cod Fish,看住廚師在煎那銀鱈魚,簡直係享受,擺碟好用心,先食魚皮,脆卜卜,再食魚肉,超滑啊,柚子醬好fresh,好好味,再有粒龍珠果。這碟龍蝦鮑魚真是嘩嘩聲一路煎鮑魚一路在郁Abalone,完成品就十分吸引,少少紫菜的汁,鮑魚啱啱好,唔韌,好鮮味。排排等Lobster,這個是本地龍蝦,肉質夠彈牙,有質感,少少膏的湯汁好鮮甜呀。Beef Fillet,這個牛柳十分淋身,好香,加埋蒜片一齊食仲夾。Miso Soup,龍蝦腳一齊煮,超鮮又甜Fried Rice and Fried Vegetables,黃金炒飯粒粒分明,啖啖也是料,正最尾仲有一個雪糕球的。整體感覺十分滿意,食物好,服務好
Steamed Egg,茶碗蒸蛋,好滑的蛋,有d菇,好香。
這碟龍蝦鮑魚真是嘩嘩聲
一路煎鮑魚一路在郁
排排等
Miso Soup,龍蝦腳一齊煮,超鮮又甜
最尾仲有一個雪糕球的。
整體感覺十分滿意,食物好,服務好