2017-11-29
收到好消息, 想食豪少少,就揀咗鐵板燒。樓上舖餐廳,環境清幽,對住個靚view。餐廳分左右兩邊,右邊有兩張大鐵板燒枱,每張枱大概有六個座位,另外有兩張二人枱。 左邊私隱度頗高,一張大鐵板燒枱加兩張四人枱,八人飯局剛剛好。坐低時應先奉上熱茶,濕毛巾同圍裙。set lunch由$128起。 我揀咗個大蝦,銀鱈魚配芝士春卷。 set lunch還配上季節沙律, 炒飯,炒雜菜,是日餐湯,漬物同雪糕。先上季節沙律,新鮮,加上麻醬Show time開始, 廚師先煎大蝦,銀鱈魚。 見佢手起刀落,先切開蝦頭,然後開蝦嘅側邊,挑腸。再煎銀鱈魚,煎煎下見佢挑起塊魚皮繼續煎,再煎芝士春卷。芝士春卷先上,新鮮煎起,外皮脆卜卜, 裏面啲芝士少少溶, 好味道唔停到口😋跟住上銀雪魚,原來剛才廚師挑起嗰塊魚皮,係會插返塊魚嘅上面, 好精緻,仲配上紅椒,翠玉瓜,意大利瓜,蕃茄乾, 色彩繽紛。 銀鱈魚塊皮煎得好脆,裡面還相當嫩滑我喺度慢慢歎住食,廚師等你食完個銀鱈魚 先會上大蝦,上之前還微微再煎,還細心切開幾件。大蝦彈牙,配上番茄微辣汁,更加鮮味跟住廚師忙住炒飯,炒飯粒粒分明,好香口,仲有炒什菜是日餐湯係枝豆忌廉湯,好
先上季節沙律,新鮮,加上麻醬
跟住廚師忙住炒飯,炒飯粒粒分明,好香口,仲有炒什菜
是日餐湯係枝豆忌廉湯,好特別,好好味
最後揀咗海鹽雪糕, 粉藍色嘅海鹽雪糕,微甜,好靚呀💖
好豐富嘅午餐, 好欣賞佢哋親切嘅服務態度,以至食材,食具嘅講究,呢個價錢食一個鐵板燒午餐,豪得嚟真係好慳家😅