2022-04-05
前排同媽媽去Aeon行街, 攞住一袋袋嘅戰利品, 於是就近去咗附近嘅Just Steak食鐵板Just Steak午市套餐嘅選擇都幾多, 但係既然黎到就想食好啲<澳洲M7和牛>我哋嗌左一份300g嘅澳洲M7和牛鐵板餐, 和牛煎得超香, 咬落油脂噴出黎, 但又未至於太油膩牛扒下面仲擺放左甜甜嘅洋蔥同粟米粒, 咁樣就唔使驚鐵板太熱牛扒會過熟啦醬汁方面, 我哋揀咗黑椒汁, 日式嘅黑椒汁同港式嘅好唔同, 香但唔辣, 唔會喧賓奪主<南瓜天婦羅>其中一種配菜揀咗南瓜天婦羅天婦羅炸得好香口, 上面加咗蛋黃醬, 果然越邪惡嘅嘢食越好食<龍蝦湯>另一份配菜就揀咗龍蝦湯, 味道又鮮又濃, 可惜味道偏鹹<凍焦糖朱古力雪糕特飲>嘢飲方面本身有得跟咖啡, 但係大食妹想試吓佢嘅特飲, 於是升級嗌左凍焦糖朱古力雪糕特飲估唔到係唯一嘅敗筆, 飲落有一股平價朱古力嘅味道, 朱古力還朱古力, 沙冰還沙冰, 一啲都唔夾
我哋嗌左一份300g嘅澳洲M7和牛鐵板餐, 和牛煎得超香, 咬落油脂噴出黎, 但又未至於太油膩牛扒下面仲擺放左甜甜嘅洋蔥同粟米粒, 咁樣就唔使驚鐵板太熱牛扒會過熟啦醬汁方面, 我哋揀咗黑椒汁, 日式嘅黑椒汁同港式嘅好唔同, 香但唔辣, 唔會喧賓奪主 <南瓜天婦羅>
其中一種配菜揀咗南瓜天婦羅天婦羅炸得好香口, 上面加咗蛋黃醬, 果然越邪惡嘅嘢食越好食 <龍蝦湯>
另一份配菜就揀咗龍蝦湯, 味道又鮮又濃, 可惜味道偏鹹 <凍焦糖朱古力雪糕特飲>