2024-07-06
餐廳係自家製品牌,朋友話師傅以前在日本東京做過富麗華好多年,專serve高層同明星,返黎香港後响好多間米芝蓮酒店同埋大型連鎖酒樓集團做主管,經驗夠晒豐富。餐廳晚市除左鑊氣小炒,另外仲有特式菜,我哋樣樣都點左d。月半彎晶瑩鮮蝦餃 (2粒):蝦餃皮薄,蝦肉大隻,新鮮爽口,包到漲卜卜,幾好。鮑魚北菇燒賣皇 (2粒):賣相吸引,鮑魚夠味,肉味濃帶肉汁,食落有淡淡香菇味。蟲草花螺片燉雞湯:跟餐時令燉湯,菇味濃,有螺片同雞香氣,唔多油,好甜好飲,養生之選。花膠螺頭燉赤肉湯:除左花膠螺頭,仲有淮山杞子同湯骨,燉出黎肉味比較濃同清甜,真材實料。娃娃菜:跟餐時菜,加少少豉油已經OK。蒜香石斑片蒸籠仔飯 (套餐):份量足,石斑片厚切,就咁蒸已經夠鮮夠甜,飯好香蒜味,整體好好食,推介。老壇酸菜魚:份量多,有酸菜、雲耳、芽菜同寬粉等配菜,魚片切得大塊,肉質嫩滑,有鮮味,小辣辣度亦剛剛好,唔會過辣。整體味道酸酸辣辣,好惹味,係幾好食。生炒骨:賣相唔錯,有紅椒、青椒同菠蘿做配菜,排骨剛炸起非常熱,夠鑊氣,味道酸酸甜甜,有層次感,好開胃。羅漢果雛菊茶:自家製特式飲品,清熱潤肺,夏天飲都幾啱。
餐廳晚市除左鑊氣小炒,另外仲有特式菜,我哋樣樣都點左d。
娃娃菜:跟餐時菜,加少少豉油已經OK。
羅漢果雛菊茶:自家製特式飲品,清熱潤肺,夏天飲都幾啱。