2024-09-17
🎉銅鑼灣超有情調西餐酒吧!😍原來位於霎東街Oliv有間勁有氛圍既西餐酒吧,暗黑設計夠哂型格💕愈入夜燈光會調暗,情調十足!店員上菜會細心介紹每款菜式,心思誠意滿滿😚勁岩情侶拍拖同朋友聚會🤗💫 Uni Lobster Bisque Arancini (2pcs) $228呢道係好有心思既前菜😛原來係加入龍蝦汁既Risotto飯團,炸過後外層好香口,中間加有芝士呈現拉絲效果。上面再放有北海道海膽,鮮味可口、入口即化。兩者配搭令口感層次更豐富😋💫 Ham, Burrata with Seasonal Fruits $148Ham口感油潤帶咸香,配搭當季水果eg. 哈蜜瓜🍈、提子🍇,仲灑左開心果碎碎係面,Presentation好靚!仲有K大愛既Burrata🤗💫 Crispy Short Rib $268牛肉即使煮至全熟,肉質仍然好細嫩;中間既脂肪層為牛肉加添彈牙口感,有少少似食叉燒既感覺🤣配搭紅酒、肉桂、山楂製成既醬汁,味道更清新;牛油薯蓉夠哂綿密👍💫 Butter Sake Clams Pot $248超大份既清酒煮蜆鍋,每粒蜆都好大隻兼肉質飽滿😆而且好入味,散發出陣陣清酒香🍶底層加入彈牙
💫 Crispy Short Rib $268
💫 Butter Sake Clams Pot $248
超大份既清酒煮蜆鍋,每粒蜆都好大隻兼肉質飽滿😆而且好入味,散發出陣陣清酒香🍶底層加入彈牙既韓式年糕😋感覺幾有新意。而且年糕好索清酒湯汁,意想不到既夾~
💫 Salt Babe $128
陳皮、青檸、咸柑桔,各種味道混和後味道清爽,陳皮香氣濃郁突出,幾有新鮮感
💫 Coco-Melonade $98
呢款Mocktail係椰奶×泰式奶茶,上層係泰式奶茶泡沫🤗下層係椰奶。一上枱時層次分明勁靚!😝