2023-04-28 270 views
論吃👅人人都有成套心法,而我本食對食都幾講究。每次都會約埋一大班朋友,骨子裡有旺盛好奇心,叫到成枱都係,重點就是「老少咸宜」🫵🏻我雖自認並非是個重度嗜肉者🤐然而食肉配辣能帶來的感官歡愉。💟水煮滑牛肉牛肉份量非常多,肉質嫩滑。索晒辣汁非常刺激。但講到最正當然係水煮牛肉入面嘅薯粉啦!💟馳名樟茶鴨肉啲鴨肉上色好平均🤩食落唔會油💓鴨肉外層紅潤有光澤,質細嫩又帶飽滿脂肪的,每件都口齒留香。💟涼拌海蜇雲耳海蜇口感能爽溜帶咬勁,雲耳讓人口齒生津,口感甘甜美味。💟牛肚俐落片好,口感同樣軟嫩而飄散幽隱甜香💟咕嚕肉用調製蜜汁醬拌炒置入味咕嚕肉,香氣誘人💟青椒清香魚呢款青椒清香魚的確收服眾人味蕾。魚的柔嫩質地、綿密脂香與鮮度都Very Good!💟叉燒包口感鬆軟細緻越嚼越香,每個都是由師傅親手捏製而成。一口咬下真的小心會被叉燒給燙傷!

我雖自認並非是個重度嗜肉者🤐然而食肉配辣能帶來的感官歡愉。

💟水煮滑牛肉

💟馳名樟茶鴨肉

💟涼拌海蜇雲耳
海蜇口感能爽溜帶咬勁,雲耳讓人口齒生津,口感甘甜美味。

💟牛肚
俐落片好,口感同樣軟嫩而飄散幽隱甜香

💟咕嚕肉
用調製蜜汁醬拌炒置入味咕嚕肉,香氣誘人

💟青椒清香魚

💟叉燒包