2021-10-20 138 views
長沙灣新茶飲店💜——最近忙完一輪deadline終於有時間發掘下有咩好野食/嘢飲   某日碌碌下ig比我無意中發現到附近有間新茶飲店再加上見到有奶蓋關注組成員share咗呢間茶飲店 令到一向都幾鍾意飲奶蓋嘅我心思思想試今次趁放學之後有時間 去咗買杯嘢飲返屋企店員強烈推介奶蓋系列  今次就試咗奶蓋京都抹茶鮮奶——奶蓋京都抹茶鮮奶 $29抹茶味幾突出 不過就偏甜咗少少 至於奶蓋嘅芝士味都濃郁 但奶蓋份量唔算好多 唔算好濃稠(呢點對於鍾意比較濃稠奶蓋嘅小編有少少失望 ) 仲有可能冰量唔係好夠 個奶蓋拎到返屋企果陣佢都融咗1/3杯嘅大小方面就 如果可以有大杯做選擇就好了 中杯感覺有啲細杯 唔係好夠飲 ——獅子茶舍 長沙灣順寧道53號地下F號舖(一盅點心對面)
長沙灣新茶飲店💜
今次趁放學之後有時間 去咗買杯嘢飲返屋企
店員強烈推介奶蓋系列  今次就試咗奶蓋京都抹茶鮮奶
奶蓋京都抹茶鮮奶 $29
奶蓋日本抹茶鮮奶

仲有可能冰量唔係好夠 個奶蓋拎到返屋企果陣佢都融咗1/3
獅子茶舍
長沙灣順寧道53號地下F號舖(一盅點心對面)

Other Info. : 依家至31/10期間 購買飲品享八折優惠
2021-10-19
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)