📍長沙灣盒子吐司小店‼️ • 大大隻香脆軟殼蟹🦀 -- Try My Bread🍞💛·#pigfoodiexhk_長沙灣#pigfoodiexhk_包包#pigfoodiexhk_黃店=======================盒子吐司可以話係近年嘅大熱食品🤩而長沙灣呢到都有間主打各款盒子吐司嘅良心小店,前排就同朋友一齊嚟trytry!!!🥰❤️------------------------------⭐️脆炸軟殼蟹滑蛋吐司套餐 $60 (7.8/10)賣相好吸引😍😍吐司烘至微脆,帶牛油嘅鹹香🙈軟殼蟹炸得香脆,都算多肉~炒蛋嫩滑富蛋香,加埋蛋黃醬酸酸甜甜好開胃👍不過由於餡料好多,食嘅時候會有啲論盡🤫------------------------------⭐️牛油果拼蝦仁滑蛋吐司套餐 $50 (7.2/10)牛油果夠熟好creamy,蝦仁彈牙,加埋沙律菜感覺幾清新!😆------------------------------⭐️火腿滑蛋吐司配特色芝士醬套餐 $50 (7.4/10)火腿蛋係好經典嘅配搭!加埋鹹香十足嘅車打芝士醬食到lamlam脷🥰---------------------

#pigfoodiexhk_長沙灣
#pigfoodiexhk_包包
#pigfoodiexhk_黃店
=======================
⭐️脆炸軟殼蟹滑蛋吐司套餐 $60 (7.8/10)

⭐️牛油果拼蝦仁滑蛋吐司套餐 $50 (7.2/10)

⭐️火腿滑蛋吐司配特色芝士醬套餐 $50 (7.4/10)

⭐️牛油果沙冰 (+$20) (8.2/10)

牛油果控必試‼️飲落texture厚身綿密,牛油果味非常濃郁🤩飲完好飽肚!
⭐️椰子咖啡沙冰 (+$20)(8/10)

呢杯同樣有驚喜~咖啡味香醇,後勁滲出椰子嘅清香🤤
⭐️蜂蜜柚子沙冰 (+$20)(7.5/10)

呢杯就正正常常~感覺幾清新,啱夏天飲👍
整體嚟講吐司幾足料,食得出店家嘅用心!未食過可以一試🙈惟一就係店舖只有兩三個堂食位,地方亦較淺窄,食嘅時候唔係幾方便🥺
賣相:7.3/10
味道:7.5/10