2025-03-02 0 views
講到我最鍾意嘅菜式,西班牙菜一定係我嘅top 3🥰 最近去咗長沙灣一間隱世小店,經驗豐富嘅廚師主理用西班牙進口嘅食材,而且價錢仲好抵食!餐廳係半開放式廚房,坐吧枱嘅客人可以睇到廚師煮嘢嘅過程,不過間舖座位唔多,建議大家提早book位💕⭐️西班牙辣肉腸蛋餅 Chorizo Tortilla蛋餅入面夾住西班牙臘腸片,鹹香十足,仲加咗薯仔粒,食落口感濕潤⭐️西班牙紅蝦炒飯 Red Prawn Paella 店員會幫手切開蝦頭,擠出蝦膏撈入炒飯,確保每一啖都充滿蝦嘅鮮味🤤 紅蝦可以配飯或者短麵,飯粒軟硬適中,加入蝦膏之後更加香濃⭐️ 蟹肉可樂餅 Croquettes食西班牙菜點可以唔試croquettes? 今次試咗蟹肉味,外皮炸到金黃酥脆,咬落去有淡淡蟹肉香,口感creamy又熱辣辣🥳⭐️Churros配雪糕同熱朱古力醬🍫🍨食西班牙菜嘅甜品當然要試Churros!呢度嘅Churros炸到外脆內軟,撒上砂糖,再配埋雪糕同熱朱古力醬,邪惡到爆🤤 熱辣辣嘅Churros加埋凍冰冰嘅雪糕,口感層次豐富,真係好食到停唔到口🤪開心滿意嘅一餐🥰 鍾意西班牙菜嘅朋友一定要試吓!

⭐️西班牙辣肉腸蛋餅 Chorizo Tortilla

⭐️西班牙紅蝦炒飯 Red Prawn Paella

⭐️ 蟹肉可樂餅 Croquettes

⭐️Churros配雪糕同熱朱古力醬🍫🍨

開心滿意嘅一餐🥰 鍾意西班牙菜嘅朋友一定要試吓!