2025-01-18
韓式烤肉食唔少,今次呢間餐廳環境以古典豪華會長之家為靈感,復古味十足,搜羅韓式古董家具,梳妝枱、古董打字機等充滿七十年代懷舊風味店員耐心幫你燒,好好咁控制時間,吸油煙設施唔錯,亦都有圍裙可以防止啲油彈落衫到好貼心🤣🪄熟成西班牙黑毛豬梅頭肉熟成26日黑毛豬,豬肉天然鹹味更突出,鮮甜濃郁肉味同,輕輕底面各燒至表面金黃微脆,肉質鮮嫩鬆化,香濃豬油香🪄韓式燒鰻魚(4件)店員兩邊各燒約4分鐘,佢地鰻魚夠新鮮,魚皮焦脆又有彈性同有油香,整體肉質嫩滑鮮味,新鮮自然亦唔腥,配上香甜燒汁 ,甜甜地惹味一樣好食🪄大醬牛肉豆腐湯每次去韓國都一定叫大醬湯,好香濃亦都好惹味,牛肉都煮得好腍,豆腐更加嫩滑,對於我嚟講好開胃🪄韓式水冷麵水冷麵好啱燒到個人熱熱地嘅時候食🤣好有涼快感覺,另外可以加入芥末醬做調味,口感酸爽,清新麵條口感有煙韌感,簡單飽肚🪄荔枝米酒個杯好靚,好有儀式感,米香味好重好鍾意,再加上荔枝嘅香甜非常容易入口,用嚟食燒肉一流🚩 會長之家烤肉長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖#addifoodie #addifoodie長沙灣#長沙灣 #長沙灣美食 #hkfood #hkfoodie #
🪄熟成西班牙黑毛豬梅頭肉
🪄韓式燒鰻魚(4件)
🪄大醬牛肉豆腐湯
🪄韓式水冷麵
🪄荔枝米酒
🚩 會長之家烤肉
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
#addifoodie #addifoodie長沙灣
#長沙灣 #長沙灣美食 #hkfood #hkfoodie
#hkig #hkg #foodie #香港餐廳推介 #香港餐廳 #foodstagram #香港美食 #吃貨 #香港美食指南 #長沙灣美食推介 #打卡熱點 #打卡 #香港小店 #hkrestaurant #會長之家 #韓國美食 #韓式燒肉