姨姨帶我地去蘇山雞飯食番個下午茶,環境以及裝修都有種東南亞風格,尤其是外牆玻璃和店內得藤椅等,瞬間有種旅行的感覺。聽姨姨講尼度最抵食系下午茶時段,今次嗌左兩款茶餐,仲嗌左好多小食。🤤🤤 🍜星洲叻沙摻掺 🍲白胡椒排骨茶配油條飯 主食除了佢地最出名的大大碟海南雞飯外,叻沙同肉骨茶都系姨姨推介之一。味道香濃撲鼻,天氣凍黎食仲暖笠笠。   🐓醬油雞腳🍢沙嗲串🥪鮮油咖央多士三款小食,我同姨姨都喜歡鮮油咖央多士,厚厚的牛油,香甜的咖央,搭配起來是邪惡的味道😬😬。醬油雞腳份量都多,沙嗲串有兩款肉,分別點上沙嗲,味道更提升一層。 🥥馬六甲椰子雪糕🍹恐龍美祿🧉椰青椰青、恐龍美祿基本上都系必點。但要一提就系佢地的馬六甲椰子雪糕,每啖椰香味重,仲要夾入不少椰絲,令到口感更加濃郁。

🍜星洲叻沙摻掺

🥥馬六甲椰子雪糕
🍹恐龍美祿
🧉椰青

2024-12-24
$160 (Tea)