2018-08-05 68 views
估唔到長洲都有行文青路線既食店,仲要係食甜品!作為甜品魔王既🐻美食專員無理由唔去掛?呢間新開既長洲冰室好受歡迎,d客走一枱就即刻黎一枱,所以大家就唔好expect可以坐好耐啦,不過環境又真係幾靚幾舒服,大家行到攰都可以入去坐下~呢度既招牌係芋圓,我一向都鍾意煙煙韌韌既口感,所以我今次叫左個雪糕多芒雙圓仙草個甜品比我想像中有d細碗,但料係足嘅!雙圓即係三色圓加小丸子,三色圓有芋圓、地瓜圓(即蕃薯)、紫薯圓,我覺得做得幾出色,軟硬適中,而且食落去會分得出三隻味😆唔會覺得咬緊無味粉團~另外芒果夠多,加埋舊芒果雪糕,令成碗仙草充滿香甜芒果味!仙草真係有回甘味,感覺可以清熱氣😆
雪糕多芒雙圓仙草

雪糕多芒雙圓仙草