2017-12-28
今日聖誕節正日,因有工作要到香港工業中心,所以下午約二時多些到附近午飯,環顧四周大部份食店都因假期休息,只看到【奇華小廚】有營業。先在門外看到一塊大型直立式餐牌,寫了【單併燒味飯 $30元 / 凍飲另加 $8】,咁就入去坐低,期間兩個名姐女侍應,都呆企毫無任何招呼舉動,我揮手叫其中一位阿姐,【單併叉燒飯 + 凍奶茶】,阿姐落單後寫低一張單,但只係潦草字冇任何價錢! 期間清水或清茶都冇杯,呢樣我真係唔太接受!約 5 分鐘後一碟單併叉燒飯、及一杯凍奶茶擺到枱,先講叉燒非常一般,主要唔太入味,而且覺得肉有點鞋。另凍奶茶冰多茶淡非常一般! 之後雜去到收銀處埋單,要 $52元當堂嚇我一跳,呢個價我寧願去【太興】食,起碼叉燒好食,及奶茶好飲先! 同埋工廠區咁貴價錢,招呼又差清水都冇杯,真係劏到我一頸血! 呢個價我去其他食店,已經食到好豐富午餐,同埋有例湯凍奶茶好飲過佢先! 永不幫襯!!!
Other Info. :
工廠區收得咁既價,招呼冇、食物飲品一般,永不幫襯!