2023-12-24 71 views
週末去咗「陳家廚房」食下午茶,真係好滿足!🍵🍰「陳家廚房」係一間受歡迎嘅餐廳,我同朋友特登去食二人Tea set🥰 特別之處係我哋去嘅時候正好有個weekend優惠,可以免費飲意大利汽酒兩杯,好抵食!我推介大家可以weekend嗰陣去試試👍🏻 個聖誕Tea set 超靚呀❤️ 好啱打卡😍椒鹽一口鮑魚同避風塘酥脆蝦餅,鮮香多汁,口感酥脆。懷舊錦鹵雲吞配秘製甜酸醬,雲吞香脆,醬汁酸甜可口。龍哥點心都非常出色,蒸燒賣同鮮蝦餃都鮮美無比。蒸燒賣夠肉汁,鮮蝦餃鮮嫩多汁,一口咬落去真係好滋味。甜品方面,我最喜歡百利甜酒朱古力蛋糕同夠"薑"意大利芝士餅。朱古力蛋糕濃郁香甜,配上百利甜酒更加豐富口感;芝士餅濃郁滑順,非常特別。開心果聖誕泡芙同德國聖誕果子蛋糕配自家製車厘子果醬都好吸引。泡芙鬆軟甜美,果子蛋糕濃郁鮮甜,自家製車厘子果醬令味道更加豐富。最後,我哋享用咗傳統英式鬆餅原味同特濃朱古力,配上果醬、朱古力醬同奶油忌廉,絕對是一道經典而美味的組合。我哋點咗Mocha 同 Chocolate作為飲品,濃郁的巧克力味道加上咖啡的香醇,真係好正👍🏻仲享受到兩杯免費的意大利汽酒,哩個優惠真係太好啦!「陳家廚房
週末去咗「陳家廚房」食下午茶,真係好滿足!🍵🍰

仲享受到兩杯免費的意大利汽酒,哩個優惠真係太好啦!

「陳家廚房」嘅下午茶菜式精緻,聖誕tea set真係又靚又好味❤️ 悠閒地度過一個下午,享受美食同好朋友嘅時光,「陳家廚房」絕對係好選擇🍵🍰