2023-02-05
放假約咗契仔 BB去玩,喺德福地鐵站等埋佢哋就一齊坐 shuttle bus 去九龍灣Megabox,契仔話要睇火車,第一時間搵到 隼,JR 主題餐廳。同小朋友食飯,最緊要地方闊落,乾淨企理,衛生環境好,坐得舒服,同埋服務 friendly! 隼一切做到晒!隼鮮丼 $178全日供應的隼鮮丼,賣相精緻,陣容強大,刺身款式多,尤其是有我最喜歡的中吞拿魚腩,因為海膽售罄,所以換上中吞拿魚腩。色澤鮮紅,厚切有口感,油香四溢,滿口鮮甜,絕對啱我口味。粉嫩色的吞拿魚腩蓉,很綿滑的口感,提升鮮味到另一層次。油甘魚都好新鮮,大赤蝦一樣鮮甜,爽身好食,值得推介!隼鮮丼 絕對係開胃之選,用料新鮮,米飯口感飽滿分明。芝麻手羽新鮮出爐熱辣辣,皮脆肉嫩又多汁,口感非常滿足。牛油果軟殼蟹卷牛油果很清新,軟殼蟹很脆,咬下去不覺得油膩,吃得出軟殼蟹的鮮甜味。腐皮壽司蟹柳沙律福袋粒粒飛魚籽福袋契仔真係好鍾意食腐皮,一次過叫咗幾件俾佢食,福袋外型好得意,啱晒新年好意頭。腐皮甜甜的幾好食,加上粒粒飛魚籽好新鮮,沙律醬汁味道清新,好夾!炸豆池魚炸物小食推介~炸豆池魚有益健康,炸到金黃色,很出色小朋友都好滿意。加洲手卷、鰻魚手
隼鮮丼 $178
芝麻手羽
新鮮出爐熱辣辣,皮脆肉嫩又多汁,口感非常滿足。
牛油果軟殼蟹卷
腐皮壽司
蟹柳沙律福袋
粒粒飛魚籽福袋
炸豆池魚
加洲手卷、鰻魚手卷
紫菜脆卜卜,壽司飯,酸酸甜甜,好開胃,材料豐富,份量也不少。
溶岩海膽魚餅
特別喜愛溶岩海膽魚餅,一啖咬下去, 入面的溶岩海膽即刻爆漿流心似的湧出來,魚餅口感十分彈牙。
朱古力泡芙(3粒) $18
重點係全部食物都會用小火車🚄送上,賣相可愛,小朋友就不斷圍繞着小火車打轉。朱古力口味都不錯,有火車🚞陪着食甜品,感覺好開心呀。
總括隼 Hayabusa Sushi 壽司抵食,CP值高,JR列車主題有特色,小食甜品大人小朋友都啱!