2024-10-05
🍦 驚喜!尖沙咀隱世意大利雪糕店,轉轉筒雪糕賣相靚味道更絕!😍各位甜品控注意啦!今日小編去咗尖沙咀 The Nate 嘅 GELATO-GO,食到欲罷不能!呢間藏喺彌敦道嘅意大利雪糕店,絕對係打卡兼滿足味蕾嘅必去之選!😋一入到去,成間店充滿濃濃嘅意大利風情,裝修簡約時尚,好有格調。最吸引嘅係佢哋獨特嘅轉轉筒雪糕,真係靚到震!等我慢慢同大家分享啦~首先登場嘅係開心果轉轉筒雪糕!💚 呢個雪糕筒造型特別,外形似個迷你花園。雪糕嘅質地綿密幼滑,開心果味香濃得嚟又唔會太甜,仲帶有淡淡嘅鹹香。啖啖都係純正嘅開心果味,絕對冇得輸!跟住係金沙榛子轉轉筒雪糕,正到爆!✨ 呢個雪糕筒外形似個金光閃閃嘅沙漏,超有格調!雪糕本身已經香滑可口,加上香脆嘅金沙同榛子碎,口感豐富又驚喜。榛子香氣濃郁,金沙帶來微微嘅鹹香,平衡咗雪糕嘅甜味,絕對係視覺同味覺嘅雙重享受!最後嘅壓軸係開心果牛角包配開心果雪糕,真係一食難忘!🥐 個牛角包香脆鬆化,入面塞滿咗香濃嘅開心果醬,配埋幼滑嘅開心果雪糕,簡直係絕配!冷熱交織,香甜濃郁,食落口齒留香,真係食到停唔到口呀!總結嚟講,GELATO-GO 絕對係意大利雪糕界嘅新星!無論係約會
總結嚟講,GELATO-GO 絕對係意大利雪糕界嘅新星!無論係約會定係同閨蜜打卡,都啱曬!仲唔快啲約埋班friend嚟試下?
地址:尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖