2025-01-23
因臨時臨急訂餐廳,無發現原來我訂的油麻地分店係無得食開心果窩夫。沒辦法了,將錯就錯都照入去吃。餐廳比較高,分了兩層。我哋嚟嘅時候唔多人,可以揀坐旁邊的小bar位,俯視餐廳。不過最好都揀左張小桌,吃東西比較方便。我哋係嚟食Brunch既,所以揀咗唔算好多主食: 🥢 匈牙利燉牛肉飯 比較失望,牛肉好柴同韌,醬汁少飯多。同埋無乜配菜,如果靠牛肉取勝,已經failed。😞🥢 開心果青醬慢煮溫泉蛋意粉有比較有傷害,呢個開心果青醬好濃,加埋蛋變相醬汁好豐富,食一啖已滿滿味道,配上煙肉是不錯,不過食到一半就會好漏。🥢 黑松露薯條正常發揮,我後悔無試佢皇牌巴斯克開心果蛋糕,不過真心好滯,可能滿滿澱粉質。☕️ 開心果鮮奶拿鐵飲品來講佢是出色,啡味內帶點堅果咸香,特別!☕️ 自由橋呢個凍飲其實係由蜂蜜同雲呢拿組成,偏甜,咖啡有點被蓋了。其實我不是開心果控,以正常視覺看待佢嘅食物,我覺得開心果青醬意粉是驚喜。
我哋係嚟食Brunch既,所以揀咗唔算好多主食:
🥢 匈牙利燉牛肉飯
🥢 開心果青醬慢煮溫泉蛋意粉
🥢 黑松露薯條
☕️ 開心果鮮奶拿鐵
飲品來講佢是出色,啡味內帶點堅果咸香,特別!
☕️ 自由橋
呢個凍飲其實係由蜂蜜同雲呢拿組成,偏甜,咖啡有點被蓋了。