悅滿軒

House of Joy
2022-08-12 103 views
朋友A今晚帶咗我黎荔枝角饒宗頤文化館既悅滿軒。起初以為係食中菜,怎知道原來竟然係食法國菜。 好驚喜。🤣🤣西班牙薄切紅蝦配柚子茴香沙律 熱情果汁紅蝦本來是比較濃味的食材,餐廳巧妙地將紅蝦切到好薄薄的一大片,再配上清新的沙律菜同熱情果汁,令到成個頭盤好清新開胃。👍🏻👍🏻烤小龍蝦意大利粉配西班牙紅蝦汁這次紅蝦汁變成了意粉汁,令到彈牙的意粉加添一份香濃口感。再配上爽口鮮甜的小龍蝦,整個菜色富有豐富口感。👍🏻👍🏻香煎北海道帶子配開心果牛油 芹菜頭蓉呢個頭盤好好食!!北海道帶子好鮮甜。而無想過廚師將開心果放進這道菜內,開心果令到成個菜都好香。真心好食。👍🏻👍🏻下次我會再帶朋友過黎~😌👍🏻
西班牙薄切紅蝦配柚子茴香沙律 熱情果汁
烤小龍蝦意大利粉配西班牙紅蝦汁