2023-02-23
15/2係太太生日,經朋友介紹下預訂了呢間QUE﹐兩公婆午餐先撐檯腳,夜晚返屋企再和女兒一同為媽咪慶祝。😁(因為要返學) 經理知道太太生日,特意安排卡位😀﹐與刺身師傅一同介紹下,試左以下菜式:宇治抹茶鮮奶:太太喜歡抹茶,讓她試試﹐她也說味道唔錯。火焰三文魚海葡萄沙律:份量夠大,而且醬汁帶點微辣,很開胃。名太長﹐唔記得左😂﹐好似叫咩咩廚師發辦刺身丼,收費不便宜($388),但刺身很新鮮,海膽係太太至愛,讚味道鮮甜,連平時不太食海膽的我都覺得唔錯;刺身下面有滿滿的壽司飯﹐兩個人作為主食絕對夠飽。大蝦天婦羅拼盤配飯:呢個相比其它就略為遜色些少﹐炸粉有點厚﹐唔太夠脆,可能係師傅同時間制作幾張單關係,但賣相是可以的。最後當然要叫甜品啦!冇記錯的話叫伯爵茶芝士蛋糕﹐份量剛好夠兩個人食,味道唔錯。兩公婆渡過了愉快的個半鐘午餐時間﹐埋單七佰幾元,以食物質素而言總算超值;雖然位於圓方這個高級商場,餐牌整體價格中上,但人流仍然駱繹不絕,希望佢地努力保持水準,相信會繼續客似雲來。
宇治抹茶鮮奶:太太喜歡抹茶,讓她試試﹐她也說味道唔錯。
火焰三文魚海葡萄沙律:份量夠大,而且醬汁帶點微辣,很開胃。