🫶平時巴士由太子去深水埗既方向都會見到金翠餐廳既黃色大招牌,晚上加上燈泡照住好吸引。裝修亦好玩味。牆上多個霓虹燈:「正到漏油西多士」、「火辣辣鐵板」、「香港風味」,一睇就知道餐廳招牌菜式,就算第一次嚟食都識嗌!亦有其他得意裝修,例如「酒店Motel」同「掂過碌蔗士多」。各款早餐🥣羅宋湯系列雞扒羅宋湯米粉,配蘑菇炒蛋,牛油厚多士雞扒會放埋落羅宋湯米粉上,羅宋湯湯底濃郁配合又滑嘅米粉味道非常好,羅宋湯中亦有雜菜,有肉有菜營養非常均衡。雞扒燒過後外脆內嫩,而且味道醃得剛好。招牌扒餐🍴煎牛扒配火腿炒蛋及牛油厚多士煎牛扒有兩件,色澤都唔錯。我個人鍾意配搭烘過嘅多士食,非常香脆,配菜亦有少量沙律很健康。如果套餐唔夠飽,可以以加配價$8加配粉麵一大碗。早餐奉送飲品,亦有其他食物款式,例如菠蘿油、三文治等。每日早餐時段都非常多人食,食完返工必定元氣滿滿!

各款早餐
🥣羅宋湯系列
雞扒羅宋湯米粉,配蘑菇炒蛋,牛油厚多士

招牌扒餐
🍴煎牛扒配火腿炒蛋及牛油厚多士