2017-10-08
永遠在開學的時候總要找餐廳跟朋友聚一聚,如果唔係叫咩開sem飯,而熱門放題地方當然係旺角,急不及待同朋友reu既我就選擇左呢間放題餐廳。其實呢間餐廳都係聽朋友介紹,因為勝在多選擇之餘仲要味道好高質,例如一坐低尾牙任何嘢食之際已經有前菜,就係就係日本三味,已經令我好驚訝係一坐低侍應特別俾咗張點魚生嘅紙我哋,因為佢想推介埋生蠔同海膽俾我哋嘗試,為咗加快我哋嘅速度,侍應幫我地魚生上每樣揀啲不得了,每種魚生都好新鮮,尤其係推薦嘅生蠔同海膽,可以睇到海膽鮮黃嘅顏色,食落去好鮮滑,同事海膽亦都食得出新鮮嘅責任,配埋海鮮醬一流接住落嚟我哋仲有壽喜燒食, 冇諗過一間放題餐廳都可以有火鍋食而且味道都冇得輸,可以見到鍋上牛肉嘅脂肪比例好平均,屬於高質牛肉而且未到喊到足夠,唔似吉野家咁淡茂茂,仲有專人幫你加湯加上仲有好多火鍋底料,例如我最鍾意既炸魚皮都有,翻叫左無限次至於甜品類就有心太軟,可能因為要焗細細粒你客人食,所以用蛋糕仔紙出嚟嘅賣相未必好好,但係味道一流,有開第一啖可以見到朱古力醬不停流出來,可見廚房廚師水準唔錯另外仲有以上甜品,竟然係百福豆腐花,超級耐冇食過,而且放喺雪櫃無限任拎堂食,加埋另一個就
而且未到喊到足夠,唔似吉野家咁淡茂茂,仲有專人幫你加湯
另外仲有以上甜品,竟然係百福豆腐花,超級耐冇食過,而且放喺雪櫃無限任拎堂食,加埋另一個就係雲呢拿雪糕雪米糍,超級驚喜!
總的來說,你間放題餐廳食物種類好多,齋點餐嘅放題紙都差唔多10張, 誠意可嘉,值得推薦