2021-07-04 660 views
呢到附近都冇咩好食嘅酒樓,呢到唔算太多人等位所以就揀左呢到試下小鳥依人(鳳梨酥)🐥三隻雀仔真係好得意呀!上黎嘅時候仲要連埋個籠,真係好似一籠雀咁!氹細路/打卡必點✔️咬開入面係鳳梨酥黎嘅,都整得幾鬆脆,同出面啲鳳梨酥個味大致一樣,但外表就100分3D車仔腸粉🪵腸粉擺係架木頭車都幾趣致,腸粉好滑,配埋甜醬同麻醬,傳統方式整,好有風味包羅萬有😍🐷😍見到圖片有幾款公仔包,揀唔到唯有叫個每樣有一隻嘅🤪有熔岩流沙包、青趣奶黃子同埋豬嘜叉燒包,其中比較特別係青趣奶黃包,入面餡係抹茶流心,其餘兩個就偏普通,造型搭夠櫻花蝦煎蘿蔔糕🌸我個人好like呢個,櫻花蝦擺上面煎到脆面,好香脆,同蘿蔔糕都幾夾櫻花蝦燒賣🦐燒賣比較普通,可能我都係鍾意傳統蟹籽燒賣鳳城餃餃者🥟見佢寫係推介咁就叫黎試下,味道都可以,但都唔係太突出,叫做皮薄餡多瑤柱蒸肉餅荷葉飯🌱佢呢到啲點心多數得3件,4個人黎唔係好分到啲點心,所以叫個飯,$68份量都幾多,而且都食到荷葉香氣總結黎講其實就唔太抵食,大部分每籠得3件,份量唔係好夠,味道唔係突出,都係佢少人黎嘅原因

小鳥依人(鳳梨酥)🐥

3D車仔腸粉🪵

包羅萬有😍🐷😍

櫻花蝦煎蘿蔔糕🌸

櫻花蝦燒賣🦐
燒賣比較普通,可能我都係鍾意傳統蟹籽燒賣

鳳城餃餃者🥟

瑤柱蒸肉餅荷葉飯🌱