2025-01-22
今日同朋友慶祝生日,就去咗喺石板街嘅懷舊西餐廳食semi-buffet lunch,餐廳打造復古風情,沙發卡位勁有feel,環境舒適約會,生日慶祝必去餐廳!一入到餐廳就見到個自助沙律吧,有多款小食、沙律同甜品。沙律🥗同菜都好新鮮,薯條🍟脆身比較令人驚喜係個忌廉三文魚撻,三文魚味濃郁,忌廉又夠順滑是日餐湯係粟米忌廉湯,有啲粟米粒🌽,味道好濃稠我哋再另外再加配兩款主菜,多款經典西式菜餚香煎盲鰽魚柳配蔬菜伴羅勒番茄醬🍅魚皮煎到香脆,而魚肉肉質細嫩。魚肉調味唔重,可以食到魚本身嘅鮮甜,伴碟仲個薯仔,配上羅勒番茄醬,夠哂飽肚澳洲穀飼肉眼牛扒🥩配蔬菜及小馬鈴薯伴黑胡椒汁5成熟嘅牛扒,外面煎到金黃色,一切開可以見到中間粉嫩。食落肉質柔軟冇筋,肉汁豐富,滿口油香甜品係出面自助吧任拎,今日嘅兩款蛋糕🍰分別係藍莓🫐芝士蛋糕同巧克力蛋糕芝士蛋糕口感軟滑細膩,奶香味十分朱古力🍫蛋糕味濃但唔會好甜,蛋糕濕潤鬆軟餐廳仲有優惠二選一每日指定菜式半價優惠 *或* 生日當月慶生訂座可獲贈招牌火焰雪山一份
比較令人驚喜係個忌廉三文魚撻,三文魚味濃郁,忌廉又夠順滑
是日餐湯係粟米忌廉湯,有啲粟米粒🌽,味道好濃稠
我哋再另外再加配兩款主菜,多款經典西式菜餚
香煎盲鰽魚柳配蔬菜伴羅勒番茄醬🍅
澳洲穀飼肉眼牛扒🥩配蔬菜及小馬鈴薯伴黑胡椒汁
芝士蛋糕口感軟滑細膩,奶香味十分
朱古力🍫蛋糕味濃但唔會好甜,蛋糕濕潤鬆軟
餐廳仲有優惠二選一