2024-11-02
中環砵典乍街 H code 入邊有好多間餐廳,最近我去試咗「Mojo Bistro」💖行入呢間餐廳,墨綠色嘅牆身,俾我一種好舒服嘅感覺,復古典雅又浪漫,情調唔錯💕室內嘅座位溫馨舒適;而室外嘅座位更加別有一番風味,可以睇到石板街嘅獨特氣息,配合陣陣嘅涼風🍂好舒服😌🍽️Mojo Bistro 有多款經典西式菜餚,令人全部都好想試吓🍴每日唔同嘅半價🈹款菜色更加俾顧客帶嚟滿滿嘅驚喜同實惠嘅價錢💰今次我就只係用咗$104就試到「🦞龍蝦忌廉汁虎蝦扁意粉🍝」真係超級抵😍有兩隻大大嘅新鮮虎蝦🦐蝦肉彈牙鮮甜,搭配香濃厚重口感幼滑嘅龍蝦忌廉汁同埋一層櫻花蝦,層次更加係一絕👏,扁意粉煮得啱啱好,Q 彈有口感😋🦆法式鴨肝二重奏$188無疑係必點嘅食物!香煎鴨肝配蘋果醬同鴨肝焦糖燉蛋配多士融合喺一齊,賣相已經好吸引😍鴨肝外脆內嫩,輕輕一咬,滋味瞬間喺口中綻放😋,酸酸甜甜嘅蘋果醬可瞬間化解咗油膩感,令口感豐富而平衡🥰。而鴨肝焦糖燉蛋更加係呢道菜嘅Highlight ✨,滑嫩嘅燉蛋同細膩嘅鴨肝完美交融,焦糖脆面為其增添咗獨特嘅香甜風味,再搭配上脆脆嘅多士,每一口都充滿驚喜❤️🥩生牛肉他他$198同樣令人流口水🤤精選新鮮
🥩生牛肉他他$198同樣令人流口水🤤精選新鮮高質嘅牛肉剁成碎塊,鮮艷嘅色澤令人食慾大增🥩。簡單嘅調味最大程度保留咗牛肉嘅原汁原味🧅🥒,碎酸黃瓜同碎洋蔥嘅加入為其增添咗清新嘅口感層次。混合新鮮生雞蛋黃之後,牛肉嘅口感變得更加嫩滑,少許紅椒粉嘅點綴就令味道更加濃郁醇厚😊
🦀芒果醬檸檬蒜泥蛋黃醬蟹餅$168同樣不能錯過!新鮮蟹肉混合咗芒果醬同檸檬蒜泥蛋黃醬,口感清新,風味豐富,每一口都充滿住融合檸檬香氣同芒果甜美嘅滋味。
⭐️ 而家喺Openrice 訂座,仲即可享全單 8 折優惠!慶祝或者同朋友聚會,都係一間必去嘅餐廳⭐️