2023-01-10
唔去開灣仔真係唔知,原來喺利東街後面,有唔少好有特色嘅酒吧同餐廳,Flagship就係其中一間♥️環境Flagship位於船🛳️街嘅盡頭,出面有個招牌霓虹燈🌈,外面嘅空間已經夠晒靚啦,但估唔到入面更特別,入到去就好似去咗外國咁,完全唔似喺香港💕餐廳有2層,裝修以白色、藍色同木為主題,令人好似置身喺架木船咁,好chill好舒服👍🏾完全唔覺得自己重係灣仔🤭食物呢度除咗環境好正之外,連食物都好別出心裁😋佢嘅菜式係充滿創意嘅中西fusion菜八珍甜醋羽衣甘藍沙律 $158唔好以為佢係普通嘅沙律,食落去原來係好好食,個醋酸酸甜甜,非常開胃👍🏾簡直好似食緊糖醋排骨版嘅沙律😂麻唔辣四川蜆 $168首先,呢d蜆本身已經一粒沙都無,重非常之咁鮮甜🤤再配埋個麻辣汁同埋法包(只有辣味,真係唔辣🌶️)嚟食,原來都可以咁夾😍正🫶🏾避風塘豬扒 $338呢個豬扒係用西式嘅煮法,再配上中式嘅避風塘口味,估唔到又係咁夾,咁出色‼️餐廳係以慢煮嘅手法,將塊西班牙黑毛豬扒煮到7至8成熟,再加埋d蒜攞去焗爐焗。而食落口,塊肉好有彈性,重有唔少肉汁流出,配埋d蒜🧄🧄真係出奇地好食呀♥️連我唔係咁鍾意食肉嘅人都爭住食😝總括嚟講,呢餐飯真係
食物
八珍甜醋羽衣甘藍沙律 $158
麻唔辣四川蜆 $168
避風塘豬扒 $338
總括嚟講,呢餐飯真係好有驚喜🌠無論喺環境、食物定服務都值5⭐️