2022-10-30
呢間米芝蓮一星嘅阿一出名食鮑魚,不過我就無食啦🫣今日趁restaurant week,去試下佢嘅午餐。🔸香港餐廳周午餐(💰198pp)▫️蟹子燒賣: 蝦爽口新鮮▫️香煎蘿蔔糕: 蘿蔔糕臘腸好香,有蘿蔔條▫️雞絲春卷: 新鮮炸嘅,熱辣辣,足料,略嫌鹹咗少少▫️西班牙黑豚肉叉燒: 半肥瘦叉燒▫️韮皇瑤柱火鴨絲羹: 超多料,好多瑤柱同火鴨絲,不過都係有啲鹹▫️千島汁蝦多士: 蝦一樣爽口,多士外脆內軟▫️上湯雲吞浸莧菜: 莧菜好嫩好翠綠,雲呑又係爽口彈牙▫️瑶柱蛋白雞粒炒飯: 超級大碟嘅炒飯,好多大大粒雞粒同蛋白。炒飯乾身唔油膩。▫️香滑芝麻糊 或 陳皮紅豆沙: 唔會太甜。芝麻糊磨得好細滑。紅豆沙都好重陳皮味。每款食物都足料,就係以量取勝,味道穩陣,唔會有咩特別驚喜,有啲失望。招呼正常,勝在有個海景,傾計食嘢都舒服。不過我預期米芝蓮一星係會好好味架嘛😐Overall評分: 7.5/10📍 阿一海景飯店 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場29樓
🔸香港餐廳周午餐(💰198pp)
▫️蟹子燒賣: 蝦爽口新鮮
▫️香煎蘿蔔糕: 蘿蔔糕臘腸好香,有蘿蔔條
▫️雞絲春卷: 新鮮炸嘅,熱辣辣,足料,略嫌鹹咗少少
▫️西班牙黑豚肉叉燒: 半肥瘦叉燒
▫️千島汁蝦多士: 蝦一樣爽口,多士外脆內軟
▫️上湯雲吞浸莧菜: 莧菜好嫩好翠綠,雲呑又係爽口彈牙
Overall評分: 7.5/10
📍 阿一海景飯店 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場29樓