2019-09-04 347 views
今日同我朋友去到呢間位於北角嘅阿一豬扒米線,聽啲朋友講呢到嘅豬扒好好食,係呢間店嘅招牌菜,咁我入到去就已經諗好要食呢個佢同普通啲粉麵店,例如譚仔、雲桂香嗰啲一樣都係喺繁忙時段要搭枱,但我地好幸運地一去到就見到2人卡位,所以就坐得幾舒服😌阿一米線嘅份量都幾大碗,應該男仔食份量都好夠,而且一碗41蚊嘅米線入面有三塊豬扒,豬扒份量好多!而且仲有酸菜同埋花生,但因為我唔食花生嘅關係就走咗花生米線嘅軟硬適中,而且小辣嘅辣度都幾好,加埋酸菜就係有酸辣嘅味道,所以對我黎講好好食,而且個豬扒啲肉一啲都唔會overcook,炸得好香,仲要冇落炸粉,肉汁仲好鮮嫩,真係好好食!呢個價錢黎講食到呢碗米線嘅質素簡直係超值😍

呢個價錢黎講食到呢碗米線嘅質素簡直係超值😍
2019-09-04
$50 (Lunch)
  • 豬扒酸辣米線