呢間以阿仙奴為主題的餐廳,作為球迷其實一直都未去過,今日出開油麻地做野,自己一個搵野食,一於上去朝聖一下。油麻地站A出口一出行兩三分鐘就到,位置方便。 餐廳裝修佈置成阿仙奴的主場館,十分欣賞店主花盡心思去設計,一出lift 就感受到濃厚嘅足球味道,門口牆壁放上以幾位阿仙奴傳奇球星及領隊做的牆紙,餐廳內以落地玻璃窗每一格都掛住阿仙奴球衣,地板更加鋪了貌似綠色草地的地板,主場紅色的餐椅,灰色的餐桌,牆身掛滿海報,紀念品專櫃上亦放上英超獎杯,彷彿就是去了倫敦參觀主場館一樣,一解已經兩年未能去旅行嘅鬱悶感覺。 食物方面:Set Dinner:包括沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜及飲品。 =蕃茄湯及蒜蓉包=先來餐湯,將蕃茄壓成蓉來煲,沒有落忌廉,感覺好新鮮健康。高水準蒜蓉牛油包,外脆內軟,配湯一起吃,一流! =沙律=以玻璃樽盛載著的沙律菜,設計特別。店員亦附上放在用足球設計嘅碟上的黑醋醬汁,除咗有新鮮菜之外,仲有車厘茄,粟米及荔枝,酸酸甜甜,開胃醒神。主菜選擇頗多,樣樣都好想食,一下子要難抉擇。為了旅行感覺,係要鋸下扒先過癮! =香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝=5成熟大大塊肉眼扒非常高水準,肉質鮮嫩,

食物方面:
Set Dinner:包括沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜及飲品。

=蕃茄湯及蒜蓉包=
先來餐湯,將蕃茄壓成蓉來煲,沒有落忌廉,感覺好新鮮健康。
高水準蒜蓉牛油包,外脆內軟,配湯一起吃,一流!

=沙律=

=香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝=
5成熟大大塊肉眼扒非常高水準,肉質鮮嫩,入口即溶。
鵝肝肥美,煎得非常香口,厚肉又多汁
圍著肉眼扒有蘑菇汁配有薯蓉及菜
一個人嘅份量真係十級豐富。

一邊吃著豐富嘅高質食物口感,一邊眼睛望着阿仙奴主場館嘅設計,好多傳奇球星嘅球衣,彷彿真係去咗倫敦阿仙奴主場餐廳一樣,呢種感覺真係好relax。
2021-12-08